zen pisze:A tymczasem, życzenia z (fajnymi) podtekstami
Za życzenia te dziękuję,
Wielkanocną radość czuję.
I ten uśmiech niech nie minie,
By szczęśliwie było w gminie.
Z tym zajączkiem jest do twarzy,
Niech nam lat, ze cztery darzy.
zen pisze:A tymczasem, życzenia z (fajnymi) podtekstami
Lepiej bym tego nie ująłDżefrej pisze:hmm trzy opcje:Paweł pisze:Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć co ten człowiek mieniący się tytułem doktora robi?
1. Odkrywa układy i wałki w urzędzie i robi z nimi porządek
2. Pozbywa sie przeciwników czy też osób niekompetentnych
3. Robi to co mu sie podoba
Ktoś posiada jakieś konkretne i wartościowe informacje dlaczego sytuacja wygląda tak jak wygląda?
Sugerujesz założenie wątku: Krytyka zastępcy Burmistrza?dariusz pisze:Niemalże od samego początku kadencji burmistrza elekta Włodzimierza Hibnera, nie ustawały rozważania na temat wyboru jego zastępcy. Wówczas to na „mieście” słyszałem prawdziwe rewelacje, z ust do ust gorączkowo wspominano nazwisko ustępującego zastępcy – Wojciecha Ruty, naturalnym biegiem plotkowano o byłym staroście Andrzeju Wilkońskim czy też (o zgrozo!) byłym wicestaroście i barwnym charakterze nowotomyskiej polityki w osobie Józefa Asta.
Oto 30 grudnia 2014 roku na konferencji prasowej zorganizowanej w Urzędzie Miejskim dowiedzieliśmy się, że stanowisko zastępcy burmistrza obsadzone zostanie przez Pawła Mordala. Dziś, po ponad 3 miesiącach wspólnych rządów, mamy okazję podsumować ten okres, ze szczególnym naciskiem na postać tytułowego pasażera.
Ciąg dalszy na:
http://obywatelskint.pl/2015/04/z-fotela-pasazera/
A Wy co uważacie o roli zastępcy pana burmistrza?
Każdy może wylać swoje myśli na papier (w granicach rozsądku) i jak rozumiem Dariusz to czyni. Nie odbieram tego prawa nawet "jednopostowcom".odludek pisze:(...)
Sugerujesz założenie wątku: Krytyka zastępcy Burmistrza?Każdy mógł "wklepać" nazwisko i poczytać. Ja tak zrobiłam od razu
Ale nie widziałam powodu, by wszystkich o tym informować.
Moim zdaniem poruszanie takich tematów jest niezbędne, gmina Nowy Tomyśl jest szczególnie mi bliska, to miejsce gdzie dorastają moje dzieci i czuję się współodpowiedzialny za środowisko w którym żyjemy. Nie jest mi obojętny ferment, z którym od niedawna mamy do czynienia i taki właśnie sposób (przez krótkie felietony) chcę wyrażać moje OSOBISTE opinie.Sugerujesz założenie wątku: Krytyka zastępcy Burmistrza?Każdy mógł "wklepać" nazwisko i poczytać. Ja tak zrobiłam od razu
Popieram w pełni. Musimy rozmawiać na tematy publiczne, nasza aktywność nie może rosnąć tylko wtedy, kiedy zbliżają się wybory. Ja bardzo bym chciał, ażeby w tej dyskusji uczestniczyło jak najwięcej osób. Szkoda, że wielu udzielających się gorliwie w trakcie kampanii dziś milczy.dariusz pisze:Moim zdaniem poruszanie takich tematów jest niezbędne, gmina Nowy Tomyśl jest szczególnie mi bliska, to miejsce gdzie dorastają moje dzieci i czuję się współodpowiedzialny za środowisko w którym żyjemy. Nie jest mi obojętny ferment, z którym od niedawna mamy do czynienia i taki właśnie sposób (przez krótkie felietony) chcę wyrażać moje OSOBISTE opinie.Sugerujesz założenie wątku: Krytyka zastępcy Burmistrza?Każdy mógł "wklepać" nazwisko i poczytać. Ja tak zrobiłam od razu
Ta sprawność jest też znana Paniom w innych budżetowych urzędach, zakupy to nic, była jeszcze kosmetyczka, fryzjer, solka itp. No trzeba sobie jakoś radzić, monitoring wyjść/wejść to tylko w prywatnych firmach, budżetówka ma własne prawa.fitclub pisze:
Ale w sumie to sprawność jednak była ponadprzeciętna , no bo jak wytłumaczyć to że "prawie " wszystkie Panie zaraz po wyjściu z pracy w Urzędzie miały już zrobione zakupy
Ja również w pełni popieram, dlatego jestem aktywnym forumowiczem nie tylko w trakcie kampanii. Rzeczywiście obecny ferment jest trudny do zniesienia. Może zaapelujemy o okrągły stół? Może spróbujemy zorganizować publiczną debatę (oczywiście nagrywaną) ? Jeśli z zaproszenia nie skorzystają organy gminy, oczywiście prześlemy nagranie Burmistrzowi i Radzie Gminy. A może skorzystają z zaproszenia? Może warto? Dariuszu, doskonale rozumiem, o czym i dlaczego piszesz. Chodziło mi raczej o to, że być może musimy (wszyscy, którym ta gmina jest bliska) zrobić coś więcej.Jacek pisze:Popieram w pełni. Musimy rozmawiać na tematy publiczne, nasza aktywność nie może rosnąć tylko wtedy, kiedy zbliżają się wybory. Ja bardzo bym chciał, ażeby w tej dyskusji uczestniczyło jak najwięcej osób. Szkoda, że wielu udzielających się gorliwie w trakcie kampanii dziś milczy.dariusz pisze:Moim zdaniem poruszanie takich tematów jest niezbędne, gmina Nowy Tomyśl jest szczególnie mi bliska, to miejsce gdzie dorastają moje dzieci i czuję się współodpowiedzialny za środowisko w którym żyjemy. Nie jest mi obojętny ferment, z którym od niedawna mamy do czynienia i taki właśnie sposób (przez krótkie felietony) chcę wyrażać moje OSOBISTE opinie.Sugerujesz założenie wątku: Krytyka zastępcy Burmistrza?Każdy mógł "wklepać" nazwisko i poczytać. Ja tak zrobiłam od razu
Panie Darku, Panie Przemku róbcie to dalej tak jak robicie do tej pory.
Takie spotkanie byłoby jak najbardziej zasadne ale.... dla mnie podstawą takiego "okrągłego" stołu jest obecność przede wszystkim Burmistrza i Rady. Co z tego, ze się spotkamy, pogadamy sobie jak sami zainteresowani i adresaci nie będą obecni. Inna kwestia czy widzą oni chęć osiągnięcia porozumienia bo z tego co teraz widzę i obserwuję, to są tylko prasowe slogany o chęci współpracy, rzeczywistość jest zupełnie inna.odludek pisze:Ja również w pełni popieram, dlatego jestem aktywnym forumowiczem nie tylko w trakcie kampanii. Rzeczywiście obecny ferment jest trudny do zniesienia. Może zaapelujemy o okrągły stół? Może spróbujemy zorganizować publiczną debatę (oczywiście nagrywaną) ? Jeśli z zaproszenia nie skorzystają organy gminy, oczywiście prześlemy nagranie Burmistrzowi i Radzie Gminy. A może skorzystają z zaproszenia? Może warto? Dariuszu, doskonale rozumiem, o czym i dlaczego piszesz. Chodziło mi raczej o to, że być może musimy (wszyscy, którym ta gmina jest bliska) zrobić coś więcej.
Odludku to jest wyśmienity pomysł. Warto pociągnąć ten temat, zastanówmy się jednak, gdzie ten "okrągły stół" mógłby mieć miejsce? Wydaje mi się, że najbezpieczniej byłoby zorganizować go w niezwisłej lokacji, takiej, gdzie obie ekipy (RM, UM) czułyby się swobodnie i bezpiecznie. Z drugiej strony zastanawiam się jak zapewnić poziom dyskusji, tak aby nie przerodziło się to we wzajemne oskarżanie i wyciąganie brudów. Kiepsko znam gminę pod kątem "niezależnych" lokalizacji, może Ty albo któryś z forumowiczów ma jakiś pomysł?odludek pisze:Ja również w pełni popieram, dlatego jestem aktywnym forumowiczem nie tylko w trakcie kampanii. Rzeczywiście obecny ferment jest trudny do zniesienia. Może zaapelujemy o okrągły stół? Może spróbujemy zorganizować publiczną debatę (oczywiście nagrywaną) ? Jeśli z zaproszenia nie skorzystają organy gminy, oczywiście prześlemy nagranie Burmistrzowi i Radzie Gminy. A może skorzystają z zaproszenia? Może warto? Dariuszu, doskonale rozumiem, o czym i dlaczego piszesz. Chodziło mi raczej o to, że być może musimy (wszyscy, którym ta gmina jest bliska) zrobić coś więcej.
Dzień dobry. Przydałoby się więcej konkretów, który to mianowicie pokój? A tak na marginesie, burmistrz jako włodarz może zatrudniać kogo tylko chce. Nie ma znaczenia fakt, że ktoś całuje go po stopach albo układa pieśni pochwalne.wow pisze:Byłem dzisiaj w gminie i nie zgadniecie kto siedzi na miejscu Pani Oli która zajmowała się funduszami unijnymi - Największy miłośnik i fan Włodzimierza H. Mateusz S. - zatrudniony na umowę zlecenie bo konkursu mógłby ze swoimi super kwalifikacjami nie wygrać. Resztę pozostawiam bez komentarza.
To nie brzmi jak żart. To brzmi jak wydymanie opinii publicznej.Ayreon pisze:To, że może to zrobić nie znaczy, że kłuje to w oczy opinie publiczną. To brzmi jak jakiś kiepski żart...
Para młoda pewnie takowe posiada.punisher pisze:Burmistrz udzielał ślubu w sobotę, w Parku, we wigloo podobno. Dysponuje ktoś zdjęciami z tego wydarzenia?
Prywatna to by była w US, tam była publiczna. Interesuje mnie czy Burmistrz stanął na wysokości zadania.Pogrzebany pisze:Para młoda pewnie takowe posiada.punisher pisze:Burmistrz udzielał ślubu w sobotę, w Parku, we wigloo podobno. Dysponuje ktoś zdjęciami z tego wydarzenia?
Co ci po zdjęciach z prywatnej uroczystości ?
Kościół też jest miejscem publicznym, zbierasz też zdjęcia z każdego wesela z każdej parafii?punisher pisze:Prywatna to by była w US, tam była publiczna. Interesuje mnie czy Burmistrz stanął na wysokości zadania.Pogrzebany pisze:Para młoda pewnie takowe posiada.punisher pisze:Burmistrz udzielał ślubu w sobotę, w Parku, we wigloo podobno. Dysponuje ktoś zdjęciami z tego wydarzenia?
Nie rozumiem o co ci chodzi, może upał ci przeszkadza za bardzo. Nie wiem co ma do tego kościół, chyba meczet jak już (facet był z Turcji). Uroczystość wzbudziła zainteresowanie z uwagi na burmistrza w roli urzędnika USC, to chyba jego pierwszy występ w takim charakterze. A twój komentarz jest zbędny jak obecna susza.Kindziuk pisze:Kościół też jest miejscem publicznym, zbierasz też zdjęcia z każdego wesela z każdej parafii?Pogrzebany pisze:Prywatna to by była w USC, tam była publiczna. Interesuje mnie czy Burmistrz stanął na wysokości zadania.punisher pisze:
Para młoda pewnie takowe posiada.
Biedroń też takich udziela - zebrałeś już cały album?
Kindziuk pisze:Ale to ty masz fetysz oglądania kogoś prywatnych zdjęć ze ślubu...
.... jak również wnioskowania ze zdjęć czy WH stanął na wysokości zadania.punisher pisze:Interesuje mnie czy Burmistrz stanął na wysokości zadania.
Dla każdego zastępcy po jednym.JOSH pisze:Czy to prawda, że od poniedziałku w Urzędzie Miejskim będziemy mieli dwóch sekretarzy?
żartowałem jakby cohed pisze:A od 2017 4 burmistrzów, 8 zastępców i 16 prawników.
Ponoć nie. Aktualnej Pani sekretarz ma zostać powierzone inne stanowisko.JOSH pisze:Czy to prawda, że od poniedziałku w Urzędzie Miejskim będziemy mieli dwóch sekretarzy?
Chodziło mi o powrót Pani Marii Cegleckiej. A z tymi sekretarzami to tak dla żartów napisałem, bo jakoś jak pomyślę o Gminie NT to mi się uśmiech na twarzy pojawia. Odruch bezwarunkowyKRK pisze:Ponoć nie. Aktualnej Pani sekretarz ma zostać powierzone inne stanowisko.JOSH pisze:Czy to prawda, że od poniedziałku w Urzędzie Miejskim będziemy mieli dwóch sekretarzy?
Nie chcę wyjść na jakiegoś mądrale, ale kiedy mówiłem m.in. o tym, to jeden z kolegów radnych wyzwał mnie od chama. No i wyszło na moje?JOSH pisze:Chodziło mi o powrót Pani Marii Cegleckiej. A z tymi sekretarzami to tak dla żartów napisałem, bo jakoś jak pomyślę o Gminie NT to mi się uśmiech na twarzy pojawia. Odruch bezwarunkowyKRK pisze:Ponoć nie. Aktualnej Pani sekretarz ma zostać powierzone inne stanowisko.JOSH pisze:Czy to prawda, że od poniedziałku w Urzędzie Miejskim będziemy mieli dwóch sekretarzy?
Nazwanie radnego "CHAMEM" naruszyło kodeks etyki radnego. Była sugestia powołania w tej sprawie Komisji Etyki - zgodnie z obowiązującymi procedurami, jednak kultura osobista radnego Skrzypczaka spowodowała, że zrezygnowaliśmy z powołania tej komisji. Chylę czoła. Mimo tak obraźliwych słów zachował się Pan bardzo dyplomatycznie...kuba pisze:Nie chcę wyjść na jakiegoś mądrale, ale kiedy mówiłem m.in. o tym, to jeden z kolegów radnych wyzwał mnie od chama. No i wyszło na moje?JOSH pisze:Chodziło mi o powrót Pani Marii Cegleckiej. A z tymi sekretarzami to tak dla żartów napisałem, bo jakoś jak pomyślę o Gminie NT to mi się uśmiech na twarzy pojawia. Odruch bezwarunkowyKRK pisze:
Ponoć nie. Aktualnej Pani sekretarz ma zostać powierzone inne stanowisko.
zen pisze:Marcin, Kuba, a wy nie jesteście przypadkiem na ty?
Takie ankiety nic nie pokazują. Zobaczcie ile głosów mają inni kandydaci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość