Dostawcy internetu.

Regulamin forum
W tym dziale nie umieszczamy ogłoszeń.
Awatar użytkownika
punisher
Maniak
Maniak
Posty: 1015
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:56
Lokalizacja: N.T.C.

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: punisher » 01 maja 2016, 08:56

MKostecki pisze:Speedtest na naszej stronie pokazuje czasem dziwne rzeczy. Proszę sprawdzić na innych(np speedtest.net) i napisać do mnie mail, sms jak to wygląda. Jeżeli jest coś nie tak to naprawimy. Jeżeli nie uda się osiągnąć wymaganej wg. umowy przepustowości ustalimy inna kwotę lub prędkość abonamentu.
Napisałem maila, chyba brak zmian na lepsze. Mam jeszcze pytanie co zrobić by na smartfonie z androidem można było mieć podgląd z Waszych kamer bo u mnie to wygląda tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
kayo
Maniak
Maniak
Posty: 1629
Rejestracja: 06 wrz 2010, 17:51
Lokalizacja: NT

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: kayo » 01 maja 2016, 10:29

W androidzie nie ma flasha a jest on wymagany do uruchomienia widoku z kamerki

Awatar użytkownika
punisher
Maniak
Maniak
Posty: 1015
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:56
Lokalizacja: N.T.C.

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: punisher » 01 maja 2016, 10:34

kayo pisze:W androidzie nie ma flasha a jest on wymagany do uruchomienia widoku z kamerki
A ta metoda?
http://www.pcworld.pl/news/392139/Flash ... arcia.html

Awatar użytkownika
kayo
Maniak
Maniak
Posty: 1629
Rejestracja: 06 wrz 2010, 17:51
Lokalizacja: NT

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: kayo » 01 maja 2016, 16:14

Powinno działać.

Tobbik
Początkujący
Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 03 maja 2016, 21:25

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: Tobbik » 03 maja 2016, 21:44

clou pisze:Gdybyście się zastanawiali nad LTE w play, to na dzień dzisiejszy odradzam.
Prędkości transferu zmalały mniej więcej do 1/5 zadeklarowanej wartości, a bywa tak, że w szczycie kompletnie się rozłącza. BOK twierdzi, że widzi problem i że oba nadajniki są bardzo obciążone, ale jedyne co mogą zrobić, to rekompensata w postaci zniżki na abonament. Kiepsko :?
No cóż, jeszcze 30 minut temu mój LTE z podobno szybkiego plusa z trudem przekraczał zawrotną prędkość 1mb wg speedtest.net...
Jak ktoś pisał szkoda, że temat rozwoju światłowodów przycichł, bo jednak nic nie zastąpi "kabla"....

zen
Maniak
Maniak
Posty: 2042
Rejestracja: 20 lip 2010, 14:27
Imię i Nazwisko: Tomasz Napierała
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: zen » 04 maja 2016, 22:23

Mi aero w pakiecie za 5pln miesięcznie śmiga, że aż miło. Na dodatek działa dosłownie wszędzie, m.in. na całej trasie kolejowej nt-poz. Każdy inny operator, którego testowałem, ma 2 dziury po drodze, aero żadnej.
i tyle

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 12 maja 2016, 14:37

Tobbik pisze:
clou pisze:Gdybyście się zastanawiali nad LTE w play, to na dzień dzisiejszy odradzam.
Prędkości transferu zmalały mniej więcej do 1/5 zadeklarowanej wartości, a bywa tak, że w szczycie kompletnie się rozłącza. BOK twierdzi, że widzi problem i że oba nadajniki są bardzo obciążone, ale jedyne co mogą zrobić, to rekompensata w postaci zniżki na abonament. Kiepsko :?
No cóż, jeszcze 30 minut temu mój LTE z podobno szybkiego plusa z trudem przekraczał zawrotną prędkość 1mb wg speedtest.net...
Jak ktoś pisał szkoda, że temat rozwoju światłowodów przycichł, bo jednak nic nie zastąpi "kabla"....

Lokalizacja ?

Tobbik
Początkujący
Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 03 maja 2016, 21:25

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: Tobbik » 15 maja 2016, 16:31

Glinno, os. Kwiatowe.
problemem jest przeciazona siec, poniewaz poza godzinami szczytu jest OK.
oficjalna odpowiedz CP przez telefon ICOK i fejsa utwierdziła mnie w przekonaniu, ze po zakonczeniu umowy przenosze TV i neta do konkurencji a jeszcze niedawno bylem gotow przeniesc telefony do Plusa...

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 25 maja 2016, 08:17

W tej lokalizacji realne 10Mb u mnie. Po sprawdzeniu będzie wiadomo dokładnie.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
punisher
Maniak
Maniak
Posty: 1015
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:56
Lokalizacja: N.T.C.

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: punisher » 20 paź 2016, 18:47

Jak zalogować sie do miejskiej WiFi?

patryk1
Maniak
Maniak
Posty: 1336
Rejestracja: 13 lip 2014, 15:40
Imię i Nazwisko: Patryk Nowak

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: patryk1 » 08 lis 2016, 12:38

Ostatnio przedłużyłem umowę z Orange na neostrade z prędkoscią DO 80mb/s i po sprawdzeniu przez montera powinienem mieć 60mb/s. W rzeczywistości na jednym komputerze jest 19-20mb/s a na drugim 30mb/s. Po sprawdzeniu przewodem ethernet internet dochodzi do 70mb/s. Wychodzi na to, że te nowe modemy od orange mają słabe wi-fi
Zapraszam do aktualizacji cen paliw w aplikacji PISTACJE na telefon.

CENY PALIW W NT http://cenapaliw.pl/index.php?l=15
Zapraszam do aktualizacji cen.

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 08 lis 2016, 14:05

Może to nie modemy, a twój sprzęt jest winny. Sprawdź czy twoje karty w urządzeniach obsługują tryb N (starsze B/G). Jeżeli masz N to są 2 tryby zależne także sprzętowo : 1x1 lub 2x2. 1x1 to jedna antena czyli 1 droga odbierania i nadawania. Podejrzewam, że działa właśnie w takim trybie. Można jeszcze rozszerzyć kanał z 20Mhz do 40Mhz .... teoretycznie powinno to podwoić twoje wyniki :)

W trybie 2x2 urządzenia wykorzystują dwie anteny jednocześnie do nadawania i odbierania i zajmują kanał 20Mhz (teoretycznie 2 polaryzacje po 20Mhz w jednym kanale 20Mhz) daje to podobne wyniki na trybu 1x1 w 40Mhz .....ale potrzebny jest tak szeroki wolny kanał.

Polecam fajna apke wifi analyzer można sprawdzić w bardzo łatwy sposób czy sąsiada sieć naszego routera nie zakłóca i odwrotnie ;) Pomoże to ustawić najlepszy kanał.

1 kanał dla 2.4Ghz wifi to 2,417 Ghz
2 kanał 2,422 Ghz
3 Kanał 2,427Ghz
itd.
Jeżeli chcemy uzyć kanału 40Mhz to potrzebujemy teoretycznie od 1 do 7 nawet 8 wolnych kolejnych kanałów. W blokowiskach raczej nie możliwe. .. może to działać, ale nie uzyskamy oczekiwanych wyników.

patryk1
Maniak
Maniak
Posty: 1336
Rejestracja: 13 lip 2014, 15:40
Imię i Nazwisko: Patryk Nowak

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: patryk1 » 09 lis 2016, 12:39

MKostecki pisze:Może to nie modemy, a twój sprzęt jest winny. Sprawdź czy twoje karty w urządzeniach obsługują tryb N (starsze B/G). Jeżeli masz N to są 2 tryby zależne także sprzętowo : 1x1 lub 2x2. 1x1 to jedna antena czyli 1 droga odbierania i nadawania. Podejrzewam, że działa właśnie w takim trybie. Można jeszcze rozszerzyć kanał z 20Mhz do 40Mhz .... teoretycznie powinno to podwoić twoje wyniki :)

W trybie 2x2 urządzenia wykorzystują dwie anteny jednocześnie do nadawania i odbierania i zajmują kanał 20Mhz (teoretycznie 2 polaryzacje po 20Mhz w jednym kanale 20Mhz) daje to podobne wyniki na trybu 1x1 w 40Mhz .....ale potrzebny jest tak szeroki wolny kanał.

Polecam fajna apke wifi analyzer można sprawdzić w bardzo łatwy sposób czy sąsiada sieć naszego routera nie zakłóca i odwrotnie ;) Pomoże to ustawić najlepszy kanał.

1 kanał dla 2.4Ghz wifi to 2,417 Ghz
2 kanał 2,422 Ghz
3 Kanał 2,427Ghz
itd.
Jeżeli chcemy uzyć kanału 40Mhz to potrzebujemy teoretycznie od 1 do 7 nawet 8 wolnych kolejnych kanałów. W blokowiskach raczej nie możliwe. .. może to działać, ale nie uzyskamy oczekiwanych wyników.
Czy mógłbyś mi doradzić jak to mam u siebie pozmieniać ? Komputer już mam wiekowy, ale w nowym laptopie ta prędkość 3040mb/s nie powala. Skoro płacę za 80mb/s to chciałbym mieć prędkosć zbliżoną.
Zapraszam do aktualizacji cen paliw w aplikacji PISTACJE na telefon.

CENY PALIW W NT http://cenapaliw.pl/index.php?l=15
Zapraszam do aktualizacji cen.

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 09 lis 2016, 13:32

Jeżeli możesz zalogować sie do routera to w ustawieniach wifi może będzie możliwość ustawienia kanału 20/40Mhz. Sprawdź czy karty w twoich urządzeniach mogą działać w trybie N. Często w nazwie karty jest literka N lub bgn, abgn itp. Kiedyś była możliwość ustawienia trybu g turbo czyli 40Mhz. Niestety nie jest on kompatybilny z N 40Mhz. Jeżeli karta nie obsługuje N i działa w G ustawienie na routerze N 40Mhz spowoduje, że nie będziesz mógł się podłączyć.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
hed
Maniak
Maniak
Posty: 2233
Rejestracja: 24 kwie 2010, 11:02
Lokalizacja: NT

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: hed » 09 lis 2016, 17:42

Kostek będą kamery działać jeszcze???
CENY PALIW w NT: http://cenapaliw.pl/index.php?l=15

patryk1
Maniak
Maniak
Posty: 1336
Rejestracja: 13 lip 2014, 15:40
Imię i Nazwisko: Patryk Nowak

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: patryk1 » 10 lis 2016, 09:37

MKostecki pisze:Jeżeli możesz zalogować sie do routera to w ustawieniach wifi może będzie możliwość ustawienia kanału 20/40Mhz. Sprawdź czy karty w twoich urządzeniach mogą działać w trybie N. Często w nazwie karty jest literka N lub bgn, abgn itp. Kiedyś była możliwość ustawienia trybu g turbo czyli 40Mhz. Niestety nie jest on kompatybilny z N 40Mhz. Jeżeli karta nie obsługuje N i działa w G ustawienie na routerze N 40Mhz spowoduje, że nie będziesz mógł się podłączyć.

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
W ustawieniach jest tylko:

Wspólna konfiguracja Wi-Fi dla 2.4GHz i 5GHz - zaznaczone TAK

Na mojej ''karcie wifi'' jest w nazwie b/g

Mam zwykły adapter wifi do łączenia z siecią a na drugim komputerze wbudowaną kartę, więc chyba za wiele nie da się zdziałać.
Zapraszam do aktualizacji cen paliw w aplikacji PISTACJE na telefon.

CENY PALIW W NT http://cenapaliw.pl/index.php?l=15
Zapraszam do aktualizacji cen.

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 10 lis 2016, 09:39

Może są ustawienia zaawansowane. Wychodzi na to że masz tryb g czyli wyniki które uzyskujesz to może być maks. W N 1x1 uzyskasz około 40Mbps. Potrzebujesz nowego routera żeby na wifi osiągnąć wiecej najlepiej N2x2 czy takiego opisanego do 300Mbps. Teoretycznie możesz osiągnąć nawet 100Mbps a praktycznie 70-80. Głowa do góry niektórzy płacą już za 300Mb a ledwo 100 wyciągają ;) Marketing marketing ;) czy to ważne że sciagniemy film minutę szybciej ;)

Karty także potrzebujesz nowe.....

patryk1
Maniak
Maniak
Posty: 1336
Rejestracja: 13 lip 2014, 15:40
Imię i Nazwisko: Patryk Nowak

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: patryk1 » 10 lis 2016, 10:43

MKostecki pisze:Może są ustawienia zaawansowane. Wychodzi na to że masz tryb g czyli wyniki które uzyskujesz to może być maks. W N 1x1 uzyskasz około 40Mbps. Potrzebujesz nowego routera żeby na wifi osiągnąć wiecej najlepiej N2x2 czy takiego opisanego do 300Mbps. Teoretycznie możesz osiągnąć nawet 100Mbps a praktycznie 70-80. Głowa do góry niektórzy płacą już za 300Mb a ledwo 100 wyciągają ;) Marketing marketing ;) czy to ważne że sciagniemy film minutę szybciej ;)

Karty także potrzebujesz nowe.....
Ten router od orange jest podobno do 300mb/s :)

Jeśli chodzi o kartę to jaką najlepiej zakupić, aby prędkość się poprawiła ?
Zapraszam do aktualizacji cen paliw w aplikacji PISTACJE na telefon.

CENY PALIW W NT http://cenapaliw.pl/index.php?l=15
Zapraszam do aktualizacji cen.

maksiu432
Początkujący
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 31 sty 2017, 11:38
Imię i Nazwisko: Adam Anonimoey
GG: 0

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: maksiu432 » 31 sty 2017, 11:41

Jest to prawdopodobne że jest do 300 bo ostatnio przedłużałem umowę i proponowali mi router nawet do 500.

kendo
Początkujący
Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2017, 11:12
Imię i Nazwisko: Anna Tomczyk
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: kendo » 10 lut 2017, 11:21

Czyli w Nowym Tomyślu da radę mieć internet większy niż 100mb/s? Czy po prostu "DO" 300/500 mb/s a w rzeczywistości ledwo 100?

Awatar użytkownika
kayo
Maniak
Maniak
Posty: 1629
Rejestracja: 06 wrz 2010, 17:51
Lokalizacja: NT

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: kayo » 10 lut 2017, 22:09

Da radę.

zen
Maniak
Maniak
Posty: 2042
Rejestracja: 20 lip 2010, 14:27
Imię i Nazwisko: Tomasz Napierała
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: zen » 14 lut 2017, 18:29

Kiedy?
i tyle

Awatar użytkownika
Kindziuk
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 132
Rejestracja: 05 sie 2011, 18:39
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: Kindziuk » 15 lut 2017, 08:48


MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 23 lut 2017, 23:36

Obrazek już niedługo 100/20 MB :)

Awatar użytkownika
Ayreon
Maniak
Maniak
Posty: 1268
Rejestracja: 01 sie 2009, 15:15

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: Ayreon » 24 lut 2017, 10:02

ale to chyba nie wszędzie, przez to trzeba kabel pociągnąć.

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 15 mar 2017, 08:05

Jak będą chętni to i kabel się pojawi ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
punisher
Maniak
Maniak
Posty: 1015
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:56
Lokalizacja: N.T.C.

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: punisher » 15 mar 2017, 17:50

MKostecki pisze:Jak będą chętni to i kabel się pojawi ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja może i chętny, mam już net od Ciebie, tylko lokalizacja trochę po za miastem... :(

Awatar użytkownika
punisher
Maniak
Maniak
Posty: 1015
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:56
Lokalizacja: N.T.C.

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: punisher » 21 paź 2018, 13:48

A te kamery to działają, bo u mnie pusto na stronie...
http://net-24h.pl/index.php/kamerki-online

MKostecki
Rozmowny
Rozmowny
Posty: 153
Rejestracja: 05 gru 2010, 16:07
Imię i Nazwisko: Maciej Kostecki
GG: 2481431
Lokalizacja: Nowy Tomyśl
Kontakt:

Re: Dostawcy internetu.

Post autor: MKostecki » 22 paź 2018, 10:06

Nie działają z racji innych priorytetów. Zabrakło wolnych portów w switchu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Usługi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość