Internet Aero2

czyli wszystko co nie pasuje do żadnej kategorii
Awatar użytkownika
unh
Gadulmistrz
Gadulmistrz
Posty: 536
Rejestracja: 03 cze 2009, 20:56
Imię i Nazwisko: Rafał Górczak

Internet Aero2

Post autor: unh » 01 paź 2012, 14:52

Korzysta ktoś ??? Działa to u nas ??
ja?, ja nie.

piotr
Gaduła
Gaduła
Posty: 262
Rejestracja: 20 maja 2009, 14:30
Imię i Nazwisko: Piotrek Mierzejewski

Re: Internet Aero2

Post autor: piotr » 01 paź 2012, 14:56

Rozmawialiśmy o tym miesiąc temu. Mogło się coś od tego czasu zmienić, ale nie sądzę. viewtopic.php?f=1&t=862&p=24551#p24551

zen
Maniak
Maniak
Posty: 1991
Rejestracja: 20 lip 2010, 14:27
Imię i Nazwisko: Tomasz Napierała
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań

Re: Internet Aero2

Post autor: zen » 10 lis 2012, 22:36

Nie ma planu zasięgu w NT
i tyle

Kering
Początkujący
Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 10 lis 2012, 15:08

Re: Internet Aero2

Post autor: Kering » 17 lis 2012, 09:40

Na stronie Aaero2 jest stara mapka zasięgu:

http://aero2.pl/images/Aero2_zasieg_22-12-2011.jpg

Nowa mapka jest dostępna na stronie Cyfrowego Polsatu:

http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/inte ... zasiegu.cp

Jak widać zasięg Aero2 jest w całym Nowym Tomyślu a nawet okolicach. Sygnał niestety jest słaby i do poprawnej pracy wymaga anteny zewnętrznej, najlepiej ATK 20/900MHz + modem pracujący na częstotliwości 900 MHz.

zen
Maniak
Maniak
Posty: 1991
Rejestracja: 20 lip 2010, 14:27
Imię i Nazwisko: Tomasz Napierała
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań

Re: Internet Aero2

Post autor: zen » 04 gru 2012, 22:40

Z tym zasięgiem z Cyfrowego to nie do końca tak, ale ogólnie racja. Polecam sprawdzić według tej metody:http://jdtech.pl/2011/11/aero2-jak-spra ... egu-2.html
i tyle

Awatar użytkownika
alienpms
Gadulmistrz
Gadulmistrz
Posty: 516
Rejestracja: 13 lut 2013, 23:44

Re: Internet Aero2

Post autor: alienpms » 31 paź 2013, 20:20

Właśnie od tygodnia korzystam z niego na maxa czyli ok. 512 kbps na huawei e 1752.
Pokryj skrzydła ptaka złotem, a już nigdy więcej nie wzbije się w powietrze. Rabindranath Tagore

Awatar użytkownika
Andrzej
Gadulmistrz
Gadulmistrz
Posty: 593
Rejestracja: 17 maja 2009, 19:28
Imię i Nazwisko: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Re: Internet Aero2

Post autor: Andrzej » 05 gru 2013, 21:13

alienpms pisze:Właśnie od tygodnia korzystam z niego na maxa czyli ok. 512 kbps na huawei e 1752.
Jest zasięg w NT ?
Wg mapki jest nadajnik na komunalnej.
Jak działa ? Otwierają się stronki bez problemu czy przycina ?

Awatar użytkownika
kayo
Maniak
Maniak
Posty: 1609
Rejestracja: 06 wrz 2010, 17:51
Lokalizacja: NT

Re: Internet Aero2

Post autor: kayo » 05 gru 2013, 22:40

Aero2 chce wprowadzić wpisywanie kodu CAPTCHA co godzinę...
http://antyweb.pl/od-nowego-roku-w-aero ... ej-uslugi/

piotr
Gaduła
Gaduła
Posty: 262
Rejestracja: 20 maja 2009, 14:30
Imię i Nazwisko: Piotrek Mierzejewski

Re: Internet Aero2

Post autor: piotr » 08 gru 2013, 23:59

Andrzej pisze:
alienpms pisze:Właśnie od tygodnia korzystam z niego na maxa czyli ok. 512 kbps na huawei e 1752.
Jest zasięg w NT ?
Wg mapki jest nadajnik na komunalnej.
Jak działa ? Otwierają się stronki bez problemu czy przycina ?
Jest zasięg, działa dokładnie tak jak spodziewałbym się tego po darmowym internecie: dość duży ping, wolny transfer, czasem się coś nie załaduje i trzeba odświeżyć stronę. Ogólnie wymaga to raczej nieco cierpliwości.

To test prędkości zrobiony ~3 km w linii prostej od nadajnika w sobotni wieczór.
Obrazek

Awatar użytkownika
Andrzej
Gadulmistrz
Gadulmistrz
Posty: 593
Rejestracja: 17 maja 2009, 19:28
Imię i Nazwisko: Andrzej
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Re: Internet Aero2

Post autor: Andrzej » 19 gru 2013, 22:00

piotr pisze:
Andrzej pisze:
alienpms pisze:Właśnie od tygodnia korzystam z niego na maxa czyli ok. 512 kbps na huawei e 1752.
Jest zasięg w NT ?
Wg mapki jest nadajnik na komunalnej.
Jak działa ? Otwierają się stronki bez problemu czy przycina ?
Jest zasięg, działa dokładnie tak jak spodziewałbym się tego po darmowym internecie: dość duży ping, wolny transfer, czasem się coś nie załaduje i trzeba odświeżyć stronę. Ogólnie wymaga to raczej nieco cierpliwości.

To test prędkości zrobiony ~3 km w linii prostej od nadajnika w sobotni wieczór.
Obrazek
Dzieki bardzo za info.
Sprawa groszowa, więc zamawiam kartę.
piotr pisze: To test prędkości zrobiony ~3 km w linii prostej od nadajnika w sobotni wieczór.
Obrazek
a gdzie ten nadajnik ?

Awatar użytkownika
alienpms
Gadulmistrz
Gadulmistrz
Posty: 516
Rejestracja: 13 lut 2013, 23:44

Re: Internet Aero2

Post autor: alienpms » 12 kwie 2014, 21:56

Aero2 chce wprowadzić wpisywanie kodu CAPTCHA co godzinę...
I chyba sprawdziło się.
http://www.pcworld.pl/news/395892/Aero2 ... ptcha.html
Pokryj skrzydła ptaka złotem, a już nigdy więcej nie wzbije się w powietrze. Rabindranath Tagore

zen
Maniak
Maniak
Posty: 1991
Rejestracja: 20 lip 2010, 14:27
Imię i Nazwisko: Tomasz Napierała
Lokalizacja: Nowy Tomyśl/Poznań

Re: Internet Aero2

Post autor: zen » 10 cze 2014, 09:05

Taka ciekawostka. Mój Play w telefonie na trasie kolejowej NT - Poznań gubi kilka razy zasięg, Aero natomiast przez całą drogę całkiem przyzwoicie działa
i tyle

piotr
Gaduła
Gaduła
Posty: 262
Rejestracja: 20 maja 2009, 14:30
Imię i Nazwisko: Piotrek Mierzejewski

Re: Internet Aero2

Post autor: piotr » 10 cze 2014, 09:22

Aero2 działa na UMTS900, który ze względu na niższą częstotliwość pozwala na lepszy zasięg.

O ile nic się nie zmieniło, to Play pozwala na używanie - między innymi - sieci Plusa (UMTS2100, przez wysoką częstotliwość raczej ograniczony zasięg). Karty SIM Plusa z kolei mogą logować się do sieci Aero2, dlatego na tej trasie kolejowej Plus powinien mieć tak samo dobry zasięg jak Aero2. Raz na jakiś czas można się zalogować z karty Play do sieci Aero2, ale to wynika raczej z błędów sieci niż z celowego działania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości